Úsvit pôjde do volieb VÚC samostatne, Hopta chce byť prešovským županom

02.10.2005 Humenné

Humenné 2. októbra (TASR) - Strana Úsvit založená poslancom Národnej rady SR Ivanom Hoptom pôjde do regionálnych volieb samostatne a postaví svojich županský...
Humenné 2. októbra (TASR) - Strana Úsvit založená poslancom Národnej rady SR Ivanom Hoptom pôjde do regionálnych volieb samostatne a postaví svojich županských kandidátov v šiestich samosprávnych krajoch. V siedmich krajoch ponúkne Úsvit kandidátku na poslancov.

Rozhodol o to dnes Ústredný výbor strany v Humennom. Ak ďalej informoval TASR predseda strany, on sám sa bude uchádzať o kreslo prešovského župana. V Prešovskom kraji pôsobí v súčasnosti aj ako regionálny poslanec. Známa je tiež kandidatúra 52-ročného pedagóga z okresu Ilava Dušana Saksu na post predsedu VÚC v Trenčianskom kraji. O stoličku predsedu zabojujú kandidáti Úsvitu aj v Košickom, Žilinskom, Banskobystrickom a Bratislavskom kraji. O nominovaných rozhodne predsedníctvo strany v najbližších dňoch.
Hopta ďalej informoval, že členovia ÚV strany Úsvit sa dnes na diaľku minútovým potleskom poďakovali Miroslavovi Grebeníčkovi za jeho 12-ročnú prácu vo funkcii predsedu KSČSM. Ako dodal, ocenili, že sa významne zaslúžil o rozvoj komunistického hnutia aj na Slovensku.
 

Vyberte región

mark